:

Szerző: mz

2001. május 7. 22:08

Internet alapú üzleti adatbázist hoz létre a VNU és a Dun & Bradstreet

[Port Communications] Együttműködési megállapodást kötött egy közös internet alapú üzleti adatbázis szolgáltatás létrehozására a világ legnagyobb üzleti információ szolgáltatója, a Dun & Bradstreet hazai képviselete és a VNU Budapest Lapkiadó Rt.-hez tartozó üzleti és gazdasági portál, a FigyelőNet.

A FigyelőNet 2001. május 4-én együttműködési megállapodást írt alá a Dun & Bradstreet Hungária Kft.-vel arról, hogy közös erővel létrehoznak egy internet alapú üzleti adatbázis szolgáltatást, amely a hazai cégek számára nyújt majd nélkülözhetetlen információkat leendő vagy már meglévő üzleti partnereikről. A FigyelőNet és a Dun & Bradstreet Hungária Kft. a minőségi szolgáltatás jegyében kötötte meg szerződését.

Gerentsér Imre, a VNU internetes részlegének vezetője elmondta: "A két cég itthon egyedülálló minőségi üzleti adatbázis szolgáltatást nyújt majd. Az adatbázis a FigyelőNet híreivel, háttérelemzéseivel kiegészítve szolgáltatja majd a D&B marketing adatbázisát és ezzel továbbhalad azon az úton, melyen a FigyelőNet elindult, hogy az internet adottságait kihasználva, a hazai üzleti és gazdasági élet integrált információs központjává váljon. A szolgáltatások köre még bővül a hamarosan induló Hírforrással, amelyben a cégek közleményei lesznek mindenki számára elérhetőek."

Miha Tamás, a Dun & Bradstreet Hungária Kft. adatbázis üzletágának igazgatója elmondta: "Az információtechnológiai robbanás következtében ma már könnyen és gyorsan lehet hozzájutni a cégek nyilvános alapadataihoz. Az üzleti döntéseknél ezért igazi versenyelőnyt az elemzéseket és összehasonlításokat, az adatok alapján számított következtetéseket egyaránt tartalmazó információk jelentik. A cégbíróság bejegyzési adatokat nyújt, a Dun & Bradstreet Hungária Kft. értéknövelt szolgáltatásaival, Magyarország legnagyobb - többek között tőkeerősségi mutatókat, ágazati összehasonlításokat, cégminősítő információkat tartalmazó - adatbázisával áll a hazai ügyfelek rendelkezésére."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.