Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 7. 15:23

Új Toshiba notebook Transmeta Crusoe processzorral

A Toshiba a mai napon jelenti be Transmeta Crusoe processzorral szerelt hordozható számítógépét, amely május 18-án debütál Japánban.

HIRDETÉS

A Toshiba a mai napon jelenti be Transmeta Crusoe processzorral szerelt hordozható számítógépét, amely május 18-án debütál Japánban.

A Libretto L1/060TNMM fantázianevű készülék a sub-notebook kategóriát erősíti. A gépet 10 inches aktív mátrixos kijelzővel és 10 GByte kapacitású merevlemezzel szerelik, az ára 1,700 dollár.

Az NEC és a Sony gépei után a Toshiba végre meghozhatja a várt áttörést a Transmeta számára. Bár az NEC és a Sony jelentős piaci részesedéssel bírnak Japánban, az egész világot tekintve a Toshiba adja el a legtöbb hordozható számítógépet.

A Transmeta közben folyamatosan fejleszti a code-morphing szoftvert, amely lehetővé teszi, hogy a Crusoe processzoron x86 alkalmazások fussanak. Egyes források szerint nem kizárt, hogy az év vége előtt az IBM vagy a Compaq is bemutatja Crusoe-alapú számítógépét.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 16:50

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.