:

Szerző: mz

2001. május 6. 22:26

Megjelent a Digital Dashboard Resource Kit, a Microsoft webkijelző fejlesztői csomagja

[MS] A Microsoft Corporation a napokban kibocsátotta a Digital Dashboard Resource Kit (DDRK) legújabb, 3.0-ás változatát. A fejlesztőeszköz-készlet szorosan integrálódik a Microsoft SharePoint Portal Server 2001 és a Microsoft SQL Server 2000 digital dashboardok által nyújtott lehetőségekkel. A több, mint száz webkijelzőt tartalmazó Web Part Gallery, mely a vállalat által használt külső vagy belső információs rendszerek szolgáltatásait teszi elérhetővé a portálkeretrendszerben, szintén elérhető lesz a 3 CD-ből álló csomagban.

A fejlesztőeszköz-csomagban megtalálhatók mind a Microsoft, mind független szoftverfejlesztő cégek által kifejlesztett webkijelzők. A Microsoft olyan kijelzőket hozott létre, melyek integrálják a Microsoft .NET kiszolgáltók tartalmait, az MSN szolgáltatásokat, valamint az olyan, jellemzően nagyvállalati alkalmazásokat, mint pl. az SAP vállalatirányítási rendszer vagy a Siebel.
A független szoftverfejlesztők webkijelzői a legnépszerűbb CRM, ERP és tudás menedzsment alkalmazások számára kínálnak webes megjelenítő felületeket.

A fejlesztőeszköz-csomag egyik CD-jét kifejezetten az SQL Server 2000 alapú dashboard fejlesztőknek dedikálják, mely tartalmaz még egy 120 napos SharePoint Portal Server tesztpéldányt, valamint egy, kifejezetten a Webkijelzők fejlesztését támogató készletet, amely tartalmazza a Web Part Galleryt is. A fejlesztőknek hasznosak lesznek a kódminták és technológiai segédletek, melyek segítségével webkijelzőket készíthetnek és SQL vagy SharePoint Portal Server alapú dashboardokat tervezhetnek, amelyek nemcsak asztali , hanem mobileszközökön is megjeleníthetők.

A Microsoft digital dashboard technológia testreszabható portál keretrendszer, mely a munkahelyi felhasználók számára lehetővé teszi személyes, csoportos, vállalati vagy külső forrásból származó információk megtekintését, ill. ezek megosztását. A web-alapú tartalmat ún. webkijelzők segítségével lehet az egyes portálokba integrálni, melyek a vállalatoknak lehetőséget nyújtanak arra, hogy integrálják már meglévő vállalati rendszereiket - mint pl. a Microsoft Office, a Microsoft Exchange Server és a Microsoft SQL Server elemző és munkacsoportos együttműködést biztosító eszközeit - a vállalati portálba. A fejlesztők a DDRK 3.0-ban elérhető webkijelzőket használhatják Microsoft SharePoint Portal Serverrel, mely az első digital dashboard keretrendszerre épülő Microsoft kiszolgáló vagy az egyedi fejlesztésű Exchange 2000, SQL Server 2000 digital dashboardokkal.

A SharePoint Portal Server rugalmas portálmegoldás, mely a vállalatok számára lehetővé teszi a szükséges információk könnyű megtalálását, megosztását, valamint közzétételét.

A Digital Dashboard Resource Kit 3.0 letölthető a www.microsoft.com/digitaldashboard oldalról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.