:

Szerző: mz

2001. május 4. 18:52

Sikeresen zárult a Microsoft üzemeltetési konferenciája

[MS] Kétszáz cég több mint háromszáz informatikai szakembere, rendszergazdája vett részt a Microsoft Magyarország által szervezett üzemeltetési konferencián. A kis-, közepes- és nagyvállalatok technikai szakembereinek rendezett konferencia egyedülálló érdeklődésnek örvendhetett.

Az előadások elsősorban a lehetséges felmerülő problémák megelőzéséhez adtak segítséget. A rendszerfeltörések a Microsoft szervertermékeinek széleskörű elterjedtsége folytán leginkább a szoftvergyártó óriás termékeit érintik, ezért elsődleges fontosságú, hogy a vállalatok informatikai szakemberei megfelelően fel legyenek vértezve az illetéktelen, ártó szándékú támadásokkal szemben. Ezért a legnagyobb sikert az a biztonságtechnikai előadás aratta, ahol bemutatták az üzemeltetők által leggyakrabban elkövetett hibákat, és élőben demonstrálták, hogy ezeknek a hibáknak a kiküszöbölésével milyen módon lehet elkerülni egy rendszer feltörését.

A résztvevők amellett, hogy a Microsoft nagyvállalati körben leginkább eltejedt operációs rendszerei, szerverei napi üzemeltetéséhez használható tippeket és trükköket ismerhettek meg, olyan előadásokon vehettek részt, ahol általános, gyártótól független üzemeltetési ismeretekre is szert tehettek.

A konferencián több partnercég is tartott előadást; az előadók az általuk működtetett Microsoft-alapú rendszerek üzemeltetési tapasztalatait osztották meg a szakemberekkel.

A nagy érdeklődésre és a konferencia rendkívül kedvező fogadtatásra való tekintettel a Microsoft Magyarország lagalább féléves gyakorisággal szeretne hasonló eseményt szervezni. A következő konferencia tematikáját a mostanihoz hasonlóan az üzemeltetők és rendszergazdák kívánságai alapján határozzák meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.