Szerző: mz

2001. május 4. 18:52

Sikeresen zárult a Microsoft üzemeltetési konferenciája

HIRDETÉS

[MS] Kétszáz cég több mint háromszáz informatikai szakembere, rendszergazdája vett részt a Microsoft Magyarország által szervezett üzemeltetési konferencián. A kis-, közepes- és nagyvállalatok technikai szakembereinek rendezett konferencia egyedülálló érdeklődésnek örvendhetett.

Az előadások elsősorban a lehetséges felmerülő problémák megelőzéséhez adtak segítséget. A rendszerfeltörések a Microsoft szervertermékeinek széleskörű elterjedtsége folytán leginkább a szoftvergyártó óriás termékeit érintik, ezért elsődleges fontosságú, hogy a vállalatok informatikai szakemberei megfelelően fel legyenek vértezve az illetéktelen, ártó szándékú támadásokkal szemben. Ezért a legnagyobb sikert az a biztonságtechnikai előadás aratta, ahol bemutatták az üzemeltetők által leggyakrabban elkövetett hibákat, és élőben demonstrálták, hogy ezeknek a hibáknak a kiküszöbölésével milyen módon lehet elkerülni egy rendszer feltörését.

A résztvevők amellett, hogy a Microsoft nagyvállalati körben leginkább eltejedt operációs rendszerei, szerverei napi üzemeltetéséhez használható tippeket és trükköket ismerhettek meg, olyan előadásokon vehettek részt, ahol általános, gyártótól független üzemeltetési ismeretekre is szert tehettek.

A konferencián több partnercég is tartott előadást; az előadók az általuk működtetett Microsoft-alapú rendszerek üzemeltetési tapasztalatait osztották meg a szakemberekkel.

A nagy érdeklődésre és a konferencia rendkívül kedvező fogadtatásra való tekintettel a Microsoft Magyarország lagalább féléves gyakorisággal szeretne hasonló eseményt szervezni. A következő konferencia tematikáját a mostanihoz hasonlóan az üzemeltetők és rendszergazdák kívánságai alapján határozzák meg.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 15:55

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.