Szerző: Barna József

2001. május 4. 00:03

AmCham-Microsoft együttműködés a hazai felsőoktatásért

[Microsoft] Mától a Microsoft Magyarország vezetésével folytatja munkáját a

[Microsoft] Mától a Microsoft Magyarország vezetésével folytatja munkáját a kifejezetten a hazai oktatás támogatására létrejött munkacsoport az American Chamber of Commerce in Hungary szervezetén belül. Ez az elsősorban informatikai cégeket tömörítő kezdeményezés a következő 12 hónap során egy olyan működési modell létrehozását tűzte ki céljául, amely keretet adna ahhoz, hogy a külföldi és hazai vállalatok hatékonyabban tudják támogatni az egyetemeket, főiskolákat illetve később a középiskolákat, mégpedig úgy, hogy a kedvezményesen avagy térítésmentesen átadott - több millió dollár értékű - eszközök, tudás, know-how segítségével az intézmények önmaguk teremthessék meg a továbbfejlődés anyagi alapjait. Ennek során az AmCham segítséget nyújtana olyan tevékenységek és szolgáltatások kialakításához, amelyek - szintén a tagok támogatásával - piacképesen értékesíthetőek a világpiacon. Az AmCham saját tagjain és az oktatási intézményeken kívül a Kormány támogatását is szeretné megnyerni az új modell kipróbálásához, bevezetéséhez.

"Remélem, hogy ezzel a programmal is sikerül előmozdítanunk a magas szintű informatikai kultúra terjedését a hazai oktatásügyben, és így a diákok, a jövő munkavállalói sikeres résztvevői lehetnek a digitális Magyarország, az információtechnológia korának" - mondta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról