Szerző: zsozso

2000. április 1. 13:20

S máris jön a következő játék...

Kedves játékosok!
Épp, hogy véget ért az "Április bolondja" című játékunk, s máris jön a következő. Neve talán nem meglepő módon: "Május szamara" lesz. A játék pontos kiírása és kezdete a jövő hét elején történik, s talán szintén nem meglepő módon május elsején délben fejeződik be.
El kell ismernünk a tényt, hogy néhányan rafináltabbak voltak nálunk, s kis programocskák, robotok, scriptek szavaztak helyettük. Mivel ezek nehezen bizonyítható sejtések, így ilyen indokkal senkit sem fogunk kizárni; szerencsére ez a mód a főnyeremény megszerzését egyáltalán nem garantálja. Kaptunk olyan visszajelzést, miszerint egyesek talán 15 percen belüli szavazatokat adtak le. Ezt a lehetőséget rendszerünk elvileg kizárja, azt viszont nem zárjuk ki, hogy egyesek okosabbak nálunk, ergo kijátszották a védelmet. A rendszer azonban minden szavazat beérkezési idejét tárolja. Az adatbázist kielemezzük, s ha ilyen esettel találkozunk, akkor azt a játékost vita nélkül kizárjuk. Pontosan ezért hivatalosan csak hétfő reggel hirdetünk győztest - ahogy az eredeti kiirásban is szerepel -, ennyi idő szükséges számunkra a korrekt ellenőrző munkához. Esetleges óvásokat vasárnap éjfélig elfogadunk.
Többen felvetették, hogy menet közben változtattunk a játékon. Nos, valóban történt egy apróbb módosítás, amikor vígaszdíjat ajánlottunk fel a legtöbb szavazatot leadó, a fődíjat nem megnyerő játékos számára. Úgy gondoljuk, hogy ez a gesztus csak jót tett a játéknak, de elnézést kérünk mindazoktól, akiknek erről külön véleménye van. Most azonban egy újabb apró módosítást eszközlünk. Eredetileg csak a számláló pontos eltalálása esetén hirdettünk volna győztest, de a szkeptikusok szerint ez így a főnyeremény megtartására, vagyis a számláló manipulálására ösztönözhet minket. Ezért úgy döntöttünk, hogy a főnyereményt mindenképp kiosztjuk. Ha nincs pontos találat, akkor a hozzá legközelebb eső, több ilyen esetén a közülük legkorábban leadott szavazat tulajdonosa lesz a boldog nyertes. Mivel a játékból a hwsw és rokonsága ki van zárva, így számunkra közömbös a nyertes személye, s ezzel részünkről a topic lezárva.
Reméljük, hogy játékunk senkiben sem ébreszt keserűséget, ha mégis, akkor a "Május szamarával" vigasztalódhat. A most futó játékból szerzett tapasztalatainkat felhasználva ez már nem lesz manipulálható, s a nyertes személye is nyilvánosan - mostani állás szerint a Nyugati téren - derül ki.
Még egy apró dolog miatt kell elnézést kérnünk, bár nem tehetünk róla: a szerver leterheltsége. Bár igyekeztünk egy jó szolgáltatót találni, ennek ellenére szerverük több esetben nem bírta rohamot. Igy például a legutolsó órában. Igyekszünk javulni, addig is mindenkitől egy kis türelmet kérünk.
Köszönettel: a teljes HWSW Team
Ooh, hogy délben 1999 január 1-et mutatott a szerverünk órája... hát bolondok napja van. :)

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról