:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 1. 17:41

Már az Egyesült Államokban is kapható az új Sony Clié kéziszámítógép

A Sony Electronics bemutatta második generációs Clié kéziszámítógépét, amely egyedülálló 320x320 pixeles színes kijelzővel és beépített digitális audiolejátszóval rendelkezik.

A Sony Electronics bemutatta második generációs Clié kéziszámítógépét, amely egyedülálló 320x320 pixeles színes kijelzővel és beépített digitális audiolejátszóval rendelkezik.

Sony Clié

A készüléket eredetileg kizárólag a japán piacra szánta a Sony, de júniustól az Egyesült Államokban is megvásárolható lesz. Érdekesség, hogy a Japánban kapható változat nem támogatta az mp3 formátumú zenéket, de az amerikai verzió minden további nélkül megbirkózik a legnépszerűbb zeneformátummal. Az új Clié emellett támogatja a Sony által kifejlesztett ATRAC3 formátumot is.

A Sony új gépe az audioanyagokat a mellékelt 8 MByte kapacitású Memory Stick modulon tárolja, így a számítógép beépített 8 MByte RAM-jában több hely marad a programoknak és adatoknak. A Memory Stick modulok közül a legnagyobb kapható kapacitású jelenleg a 128 MByte-os, amely akár 4 óra zene tárolására is elegendő lehet.

A zene zavartalan élvezetét szolgálja a távirányítóval ellátott fülhallgató, amelyről egyszerűen kiadhatók a zene lejátszásához szükséges utasítások, miközben maga a gép a zsebben lapul. A gépen megtalálható egy "Hold" billenyű is, amelynek segítségével zenehallgatás közben kikapcsolható a Clié kijelzője, ezzel energiát takarítva meg.

A Sony új Clié kézigépét Motorola Dragonball VZ 33 MHz processzor működteti, az operációs rendszer a Palm OS 3.5.2S verziója. A Clié 8 MByte DRAM-mal, 4 MByte Flash memóriával és egy Memory Stick olvasóval van felszerelve, amely legfeljebb egy 128 MByte-os Memory Stick fogadására képes. Az IrDA porttal ellátott készülékhez USB-s bölcső jár. A Sony Clié-t beépített lítium-ion akkumulátor látja el energiával.

A Sony új kéziszámítógépe már előrendelhető a http://www.sonystyle.com/clie címen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.