:

Szerző: Ady Krisztián

2001. április 27. 22:33

NAB2001: a Silicon Video bemutatta az svW1 képkorrekciós chipjét

[Yahoo] A Silicon Video Inc. - egy feltörekvő félvezetőgyártó - a héten megrendezett NAB2001-en mutatta be az svW1 Image Warping Processor Chip névre keresztelt képkorrekciós áramkörét.

[Yahoo] A Silicon Video Inc. - egy feltörekvő félvezetőgyártó - a héten megrendezett NAB2001-en mutatta be az "svW1 Image Warping Processor Chip" névre keresztelt képkorrekciós áramkörét.

A Silicon Video svW1 chipjéből 2001 januárja óta mintapéldányok már léteztek, de - mint a cég első terméke - csak most érett meg a sorozatgyártásra. Az svW1 chip segítségével lehetőség nyílik a digitális eszközök gyártói számára kiváló minőségű képmanipuláció használatára, valós időben. Eddig ebben semmi újdonság sincs, mondhatnánk, azonban a termék erősen torzított és hiányos képek, hibás optikai eszközök kompenzálására is képes.

A helyszíni bemutató során egy egyszerű s-video kamerába jutó képet torzítottak el egy gömbölyű tükör segítségével. A chip a torz képet - a teljesen 180 fokos látómezőt alkotó képet - vízszintesen és függőlegesen is képes volt korrigálni, és "kifeszített" képet készíteni belőle. A kamera eredeti és korrigált képe egy-egy síkképernyős monitorra került, melyet az érdeklődők megszemlélhettek.

A chip természetesen más hagyományos effekteteket is támogat, szintén valós időben számolva.

A chipet kiválóan lehet alkalmazni sok területen, előnyeit élvezhetik a biztonsági, védelmi, felügyeleti szervek és eszközök. A chipre épülő termékek még idén megjelenhetnek, a BGA 480 tokozású áramkör ugyanis már kapható, ára ezres tételben 269$ dollár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.