Szerző: mz

2001. április 27. 20:27

Kínai offenzíva várható amerikai weboldalak ellen?

[ZDNet] A kínai számítógépkalózok - a közelmúlt kínos eseményeinek, illetve a közeljövő nevezetes dátumainak hatása alá kerülve - nagyméretű támadást intézhetnek amerikai weblapok és hálózatok ellen - állítják kormányzati tisztviselők.

A figyelmeztetést a National Infrastructure Protection Center (Nemzeti Infrastruktúra-védelmi Központ) tett közzé. Felhívásában arra inti az érintett rendszergazdákat, hogy a következő hetekben szervezett támadások érkezhetnek kínai crackerek részéről. A kínaiak naptárában hamarosan több jelentős dátum is eljő: először is a május elseje, ami ugyan messze nem szocialista vagy kommunista találmány, ám fontos esemény a kommunista állam életében. Május 4-e lesz az ifjúság napja, majd május 7-e Kína belgrádi nagykövetségének amerikai gépek által történt bombázásának időpontja - annak idején ebből is tisztességes balhé keveredett. Vélhetően a legutóbbi kémrepülőgép-ügy is csak tesz egy lapáttal a gyűlölet tüzére.

Ez utóbbi konfliktus a központ adatai szerint egyébként is növelte a kínai kalózok amerikai kártételre irányuló aktivitását. Találtak továbbá egy Lion nevű számítógépes férget, mely DoS eszközt telepít az áldozat gépére, illetve jelszavakat gyűjt és továbbít egy kínai e-mail címre. Sőt mi több, a kínaiak nemrég nyilvános nyilatkozatban is közhírré tették azon szándékukat, hogy komoly károkat kívánnak okozni amerikai oldalaknak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról