:

Szerző: mz

2001. április 27. 18:55

A várakozásokat felülmúló ütemben fejlődik a Compaq Depo

[Mmd] Átlépte a bűvös egymilliárd forintos bevételi határt a fennállásának második évfordulójához közeledő Compaq DEPO, a Compaq Computer Magyarország Kft. Internet alapú számítástechnikai áruháza.

A Compaq Magyarország 1999. nyarán bővítette hagyományos értékesítési modelljét az internetes kereskedelemmel és indította útjára elektronikus áruházát, a Compaq Depót. Már az első félév is figyelemreméltó eredményeket hozott: 1999-ben a számítástcehnikai áruház 116 millió forintos forgalommal zárta az évet, majd 2000-ben 829 millió forintot ért el, míg az idei 178 millió forintos, első negyedéves forgalommal kiegészítve, fennállása közel két éve alatt összességében az elért eredmény meghaladta a 1 milliárd forintot. Mindemögött több ezer Compaq PC, többszáz notebook, monitor valamint szerverek eladása áll. A vásárlók elsősorban az eredetileg is megcélzott hazai kis- és közepes vállalkozások.

A trendeket illetően több hazai elemző és tanácsadó cég próbálta felmérni és megbecsülni a magyar elektronikus kereskedelmi piac alakulását. Voltak, akik a teljes e-commerce forgalmat néhány száz millió forint körülire taksálták, és voltak, akik eleve kettéválasztva a business-to-customer és a business-to-business szegmenseket az előbbinél látnak hasonló nagyságrendet, míg az utóbbi esetében már tavaly milliárdos forgalomról adnak jelentést. Bármelyiket is vesszük alapul, a számok tükrében a Compaq áruházának közel 2 év alatt produkált 1 milliárd forintos eredménye a legnagyobb elektronikus számítástechnikai áruházzá emelte a Depót.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.