Szerző: mz

2001. április 26. 19:08

A Compaq támogatja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot

[Mmd] Támogatási megállapodásról adott hírt mai sajtótájékoztatóján a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Compaq Computer Magyarország Kft. A megállapodás egy évek óta létező és sikeresen működő együttműködés szorosabbá tételét jelenti.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületét 1990. májusában alapították a hannoveri szervezet mintájára és támogatásával. Célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása. A Szolgálat kiemelten közhasznú szervezet formájában, vallásra, politikára és nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül, önkéntes alapon működik.

"Nincs annál felkavaróbb élmény, amikor egy gyermek szenvedésével szembesülünk, hiszen ők az adott helyzeten nem tudnak változtatni. Ez a tenniakaró felnőttek feladata." - adott betekintést a megállapodás előzményeibe Dr. Beck György, a Compaq Computer Magyarország Kft. vezérigazgatója. "A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat e munka élharcosa, és örülök, hogy a magunk módján segíteni tudjuk tevékenységüket." - tette hozzá.

Edvi Péter, a Szolgálat vezetője így értékelte a megállapodást: "A Compaqkal együttműködni számunkra nem csak azért öröm, mert rajtunk keresztül támogatja a rászoruló gyermekeket, hanem azért is, mert egy olyan dinamikusan fejlődő céggel kerülünk kapcsolatba, ahol a munkatársak mélyen átérzik a gyermekek gondjait."

A Szolgálat igen kiterjedt tevékenységet végez, mégis talán a leglátványosabb kezdeményezése a minden évben a városligetben megrendezésre kerülő gyermeknap. Ez a legnagyobb ilyen jellegű rendezvény, ahol a Compaq immár hagyományosan Internet sátorral kedveskedik azoknak a gyermekeknek, akiknek általában nem, vagy csak ritkán jutna lehetőségük a világháló használatára. A Compaq részvételével segíti a Szolgálat két jótékonysági rendezvényének sikerét; Kocsi Zoltán május 30-án adott hangversenyét, és a decemberi vígszínházi előadást. A Szolgálat kis létszámú irodájának hatékony működését a Compaq számítógépekkel, szerverek biztosításával, és azok folyamatos fejlesztésével támogatja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról