Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 26. 15:02

9,5 milliárdot meghaladó árbevétellel zárta első negyedévét a Compaq Magyarország

[Mmd] 9,5 milliárd forintot meghaladó árbevétellel zárta első negyedévét a Compaq Computer Magyarország Kft. A továbbra is csak meglehetősen visszafogottan növekvő hazai piacon ismét sikerült minden üzleti szegmensben előrelépni, illetve számos területen új irányokat felvázolni.

"A most lezárt negyedév számos tekintetben jelentett számunkra új kihívásokat." - kezdte értékelését Dr. Beck György, a Compaq Computer Magyarország Kft vezérigazgatója. "A nemzetközi gazdasági környezet kedvezőtlen alakulása némileg elbizonytalanította a helyi felhasználókat is, ezért tartom különösen nagy eredmények, hogy a Compaq Computer Magyarország Kft. Ismét hozta az elvárt eredményt."

A vezérigazgató fontosnak tartotta megemlíteni a bevétel strukturális változását: a cég által megvalósított projektek mérete csökken, amely mögött a nagyvállalati illetve államigazgatási beruházások lassulása, illetve a kis- és közepes vállalati kör élénkülése húzódik meg.

Szintén számottevő növekedés tapasztalható az otthoni felhasználók, az úgynevezett Consumer piacon is. Mindezen változások kiegyensúlyozottabbá teszik a Compaq működését és egyben természetesen a piaci munka módosítását is feltételezik.

A kis- és közepes vállalatok elérése érdekében új eszközök álltak szolgálatba: az egymilliárd forintot ezekben a hetekben átlépett Compaq Depora épülő Compaq Depo Extra már 400 közepes és nagyvállalat beszerzési igényeit elégíti ki magas fokú automatizáltsággal. Ennek legékesebb bizonyítéka a márciusi indulást követő első hétben kapott százmillió forintot meghaladó megrendelés.

A Compaq Magyarországon továbbra is igen optimista, jóllehet az első negyedévben megszaporodtak az aggódó vélemények a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban.

A cég folytatja aktív beruházási politikáját, melynek középpontjában továbbra is az internetes alap-isfrasktruktúrális (E-infrsastruktúra szakértői központ) illetve korszerű piaci eszközök megteremtése (Marketline, e-Habarcs) áll.

A vállalat az első negyedévben igen jelentős lépéseket tett a hazai felsőoktatás infrastruktúrájának és működési feltételeinek javításáért: professzori és diákösztöndíjakkal bővült a Műszaki Egyetemmel évek óta fennálló támogatási együttműködés, és két szuperszámítógép került térítésmentes használatba a műszaki egyetemre és az Eltére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról