Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 26. 12:45

A Maxtor negyedéves pénzügyi eredményei

A Maxtor Corporation tegnap hozta nyilvánosságra március 31-én véget ért pénzügy negyedévére vonatkozó nyereségadatait.

A Maxtor Corporation tegnap hozta nyilvánosságra március 31-én véget ért pénzügy negyedévére vonatkozó nyereségadatait.

A beszámoló szerint a vállalat 630,8 millió dollár bevétel mellett 1,3 millió dolláros nettó nyereséget ért el, ami részvényenként 1 centet jelent. Az előző év azonos időszakában a Maxtor 8,7 százalékkal magasabb, 691,3 millió dolláros forgalom melett 27,6 millió dollár (részvényenként 23 cent) nyereséget termelt.

A Maxtor az említett három hónap alatt 6,7 millió merevlemezt szállított le. A kedvezőtlen piaci körülmények ellenére is igen jól teljesítő merevlemez-üzletág eredményeit kissé beárnyékolja a hálózati tárolóegység üzletág vártnál rosszabb szereplése. A Network Attached Storage berendezések értékesítéséből a Maxtor 4,3 millió dolláros bevétel mellett 12,2 millió dollár veszteséget termelt.

A Maxtor április másodikán zárta le a Quantum Corporation merevlemezgyártó részlegének felvásárlását, amivel a világ legnagyobb merevlemezgyártó vállalata jött létre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról