Szerző: Vörös Péter

2001. április 24. 00:39

A Microsoft és az NBC egyesíti pénzügyi Web-helyeit

A Microsoft és az NBC hétfőn jelentették be, hogy terveik szerint egyesítik az MSN MoneyCentralt és a CNBC.comot annak érdekében, hogy még erősebben tudjanak szerepelni az online pénzügyi információk és hírek területén. Az új hely neve CNBC MoneyCentral lesz, és a Microsoft egyéni pénzügyi információit fogja ötvözni a CNBC legfrissebb híreivel. A disztribúció a Microsoft MSN.com portálján és a CNBC kábelcsatornáján keresztül fog történni.

Rick Belluzzo, a Microsoft elnöke elmondta, hogy a cég véleménye szerint ez az egyik központi fontosságú szolgáltatás, amely a fogyasztók és a nézők nagy többségét érdekelheti - egyúttal örömét fejezte ki az egyesüléssel kapcsolatban.

A két divízió egyesülése elkerülhetetlenül létszámcsökkentéssel fog járni, jelentették be a két cég illetékesei. Bob Wright, az NBC elnök-vezérigazgatója és a TV hálózat anyavállalatának, a General Electric-nek az igazgatótanácsi alelnöke elmondta, hogy mindkét oldalon sor fog kerülni elbocsátásokra, de nem nyilatkozott arról, hogy pontosan hány alkalmazottat fog ez érinteni - mindössze annyit mondott, hogy nem lesz számottevő a leépítés.

A két cég között nem ez az első együttműködés: a cégek 1995-ben alapítottak egy közös vállalatot MSNBC néven, ezzel egy kábelcsatornát és a legfrissebb hírekre specializálódott Web-helyet hoztak létre. Akkor a szakértők úgy értékelték a fejleményt, mint a Microsoft első komoly lépését a média világában. Wright véleménye szerint a történelem megismétli magát: öt év elteltével a két cég újabb szövetséget kötött és egy újabb közös vállalatot indítanak útjára. Wright elmondta, hogy az NBC más cégeket is fontolóra vett, de végül azért döntöttek a Microsoft mellett, mert a két cég eddig is sikeresen működött együtt.

Wright és Belluzzo nem nyilatkozott az ügylet pénzügyi részleteivel kapcsolatban. Belluzzo annyit azért elmondott, hogy a Web-hely induláskor ingyenes lesz és a hirdetési bevételekből kívánja eltartani magát, de nincs kizárva az sem, hogy a jövőben a szolgáltatás előfizetéses alapú lesz.

A CNBC MoneyCentral Web-hely hivatalos bemutatkozása ez év nyarára várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról