Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 23. 09:49

Elkelt az ötmilliomodik iMac

[Apple] Az Apple bejelentette, hogy elkészült az ötmilliomodik iMac számítógép.

[Apple] Az Apple bejelentette, hogy elkészült az ötmilliomodik iMac számítógép.

Az 1998. május 6.-án világhódító útjára indított iMac a teljesítmény, az egyszerűség és a gazdaságosság gyôztes kombinációját biztosítja, így hamar az otthoni, oktatási és üzleti felhasználók kedvenc számítógépévé vált. Az iMac többszörösen díjnyertes formaterve világszerte új divatirányzatot indított, új termékeket inspirált a számítástechnikai iparág határait messze túllépve.

"Egyszerűen szólva, az iMac újradefiniálta az otthoni és oktatási számítógép fogalmát, amikor olyan elôremutató technológiákat tett mindenki számára hozzáférhetôvé, mint az USB és FireWire kapuk, a vezeték nélküli hálózatok, az íróasztali videó szerkesztés, a csendes működés ventilátorok nélkül és a kiemelkedô ipari formaterv," mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "Nagyon várjuk, hogy egy-két éven belül a tízmilliomodik iMac is gazdára találjon."

Az iMac leegyszerűsített formája egyszerre praktikus és szép. Az iMac volt az elsô számítógép, ami lehetôvé tette, hogy a vásárlók kiválasszák a gép színét, még jobban ízlésükhöz alakítva munkahelyüket vagy otthonukat. Az iMac volt az elsô számítógép, ami alapszolgáltatásként kínálta az USB és FireWire kapukat, melyek segítségével perifériák teljes hadseregét lehet csatlakoztatni hozzá. Az iMac modellekkel az Apple kezdte széles körben népszerűsíteni a vezeték nélküli hálózatokat, és ez volt az elsô a nagy teljesítményű személyi számítógépek közül, ami ventilátor nélküli hűtésével segít a környezeti zaj csökkentésében.

Miközben izgalmas új szolgáltatásokat kínál, az iMac elismerést vívott ki egyszerű üzemeltetésével is. Még egy teljesen kezdô felhasználó is 10 perccel azután, hogy elôször meglátja az iMac csomagolását, már szörfözhet is az Interneten. Az iMac központi szerepet vállal napjaink "digitális életérzésében", a CD-RW meghajtónak, és az újszerű iTunes és iMovie 2 szoftvereknek köszönhetôen.

Magyarországon az Apple több, mint 3500 iMac számítógépet értékesített. Az iMac kiemelkedô ár/teljesítmény viszonyt biztosít, és továbbra is az Apple leginkább megfizethetô termékcsaládja marad.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról