Szerző: tm

2001. április 21. 21:38

Lavasoft: új szignatúra file az Ad-aware programhoz, bővített házőrző-funkció a személyes adataink védelmére

Új funkciókkal is bővített szignatúra file tölthető le mától a német Lavasoft, Ad-aware 4.6 nevű spyware-ölő programjához. A 4.6-os verzió egyébként április hatodika óta érhető el.

De mi is az a spyware, vagy más néven adware?
Nos, bizonyára mindenki találkozott már olyan ingyenesen letölthető programmal, amelyek személyes adatainkért cserébe olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amiért egyéb esetekben súlyos pénzeket kellene fizetni. Jellemző még, hogy ezek a programok tartalmaznak különféle reklámcsíkokat, hirdetéseket.

Csakhogy kihasználva a felhasználók figyelmetlenségét vagy jóhiszeműségét, néha egyéb, nemkívánatos program is települ az eredeti szoftver mellé. Ez a spyware vagy adware, amely információkat gyűjt internetezési, online vásárlási szokásainkról, és még ki tudja mi minden másról, majd online kapcsolat esetén továbbítja azt egy adatbázisnak.

Az Ad-aware tehát ezekről a kis rejtett ügynökökről hivatott gondoskodni egy barátságos felhasználói felület segedelmével.

Azonban mielőtt bárki bőszen nekieresztené a német szoftvert a registrynek, érdemes mejegyezni, hogy a spyware eltávolítása bizonyos esetekben az ingyenes program működésképtelenségét eredményezi.

Aki még letöltés előtt szeretne megbizonyosodni arról, hogy az áhított program tiszta, annak nyújthat segítséget az Ad-search kiegészítő adatbázisa, amely név alapján azonosíthatja a letöltendő programot.

Érdemes megemlíteni még, hogy szintén ebben a hónapban jelent meg a német cég 1.51-es verziószámú registry-szerkesztője is, a regHance, ami a Microsoft saját segédprogramjánál átláthatóbb, kényelmesebb munkát biztosít a felhasználók számára.

Az Ad-aware ingyenes, hirdetésektől mentes, és letölthető a Lavasoft oldaláról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról