Szerző: mz

2001. április 19. 00:06

Új szórakoztató szolgáltatások a Pannon GSM-nél

[PGSM] Külföldi elemzők szerint a világ GSM felhasználóinak négyötöde 2005-re élni fog a mobiltelefonon keresztül elérhető játékok adta lehetőségekkel, melyek természetesen a fiatalok körében a legnépszerűbbek.

[PGSM] Külföldi elemzők szerint a világ GSM felhasználóinak négyötöde 2005-re élni fog a mobiltelefonon keresztül elérhető játékok adta lehetőségekkel, melyek természetesen a fiatalok körében a legnépszerűbbek.

A 2000. évben a legdinamikusabb fejlődést a mobiltelefóniában kétségkívül a 14-25 éves korosztály mutatta, hamarosan pedig ugrásszerű emelkedésre lehet számítani a 14 év alatti felhasználók számában is, amely együtt jár a szolgáltatások alapvető átalakulásával. Ez a korosztály más elvárásokat támaszt a mobiltelefonnal szemben, mint az idősebbek. Állandóan mozgásban vannak, és a gyors és olcsó információcsere (amelyben elsődleges szerephez jut az SMS) lehetősége mellett igénylik a játékos, szórakoztató felhasználásokat, illetve a tartalomszolgáltatást is.

Magyarországon is megjelent tehát a Nyugat-Európában már elterjedt "Üzenj hadat a holtidődnek" szemlélet, amely a mobiltelefont a szabadidő tartalmas kitöltésére alkalmas interaktív eszköznek tekinti. Ezt támasztja alá a tavaly decemberben a Pannon GSM-nél megjelent PanaGotchi sikere. Magyarország első, SMS-ben vagy WAP-on keresztül gondozható elektronikus kedvence eddig több mint tizenkétezer előfizető szívét hódította meg, akik a statisztikák tanúsága szerint rendszeresen foglalkoznak a virtuális lényecskével. Ugyancsak kedvező fogadtatásban részesültek az olyan új, WAP alapú alkalmazások, mint a városi tájékozódást segítő Navigátor vagy a Bioritmus program, a legjobb megfejtéseket nyereménnyel jutalmazó IQ teszt pedig már a fejlődés távlati lehetőségeiből ad ízelítőt.

Mindemellett április 18-ától két új szolgáltatás is elérhető a játékos kedvű előfizetők és persze nem csak a fiatalabbak számára. A Pannon GSM szolgáltatásainak népszerűsítése és még jobb megismerésére is szolgál a PannonKvíz, amely naponta 3 játékos és helyes megfejtő számára biztosít nyereményeket. Szintén újdonságnak számít a W@P-on keresztül elérhető viccek köre. A folyamatosan bővülő választékban 3000 vicc található kategorizálva.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról