Szerző: Vörös Péter

2001. április 18. 09:10

A Cisco Systems profitfigyelmeztetést tett közzé

A Cisco, a világ legnagyobb hálózati berendezés gyártója, bejelentette, hogy harmadik pénzügyi negyedéves nyeresége alacsonyabb lesz az elemzők által vártnál és összesen 8500 alkalmazottól válik meg a cég - ez utóbbi nagyjából megfelel a cég által korábban már közölt szintnek. A cég szerint a részvényenkénti nyereség nagy alacsony egyszámjegyű szintű lesz, míg a forgalom a második pénzügyi negyedévhez képest 30%-kal fog visszaesni. A First Call által reprezentált elemzők részvényenként 8 centes nyereségre számítottak a harmadik pénzügyi negyedévben.

A Cisco, a világ legnagyobb hálózati berendezés gyártója, bejelentette, hogy harmadik pénzügyi negyedéves nyeresége alacsonyabb lesz az elemzők által vártnál és összesen 8500 alkalmazottól válik meg a cég - ez utóbbi nagyjából megfelel a cég által korábban már közölt szintnek. A cég szerint a részvényenkénti nyereség "nagy alacsony egyszámjegyű" szintű lesz, míg a forgalom a második pénzügyi negyedévhez képest 30%-kal fog visszaesni. A First Call által reprezentált elemzők részvényenként 8 centes nyereségre számítottak a harmadik pénzügyi negyedévben.

Az elbocsátásokkal kapcsolatos átszervezési költségek kb. 0,8-1,2 milliárd $-t fognak kitenni, míg a nagyon magas készletszinttel kapcsolatos költségek kb. 2,5 milliárd $-ra fognak rúgni. A bruttó haszonrés várható értéke 50-55% lesz. John Chambers, a Cisco elnök-vezérigazgatója szerint "soha ilyen gyors ütemben nem esett vissza ekkora méretű szektor, mint most az IT ipar, emiatt rövid időn belül igen nehéz üzleti döntéseket volt kénytelen meghozni a Cisco". Az amerikai makroökonómiai helyzet bizonytalansága immár világosan átterjedt a világ más régióira, pl. Európára és az Ázsia-Csendes-óceáni régióra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról