Szerző: tm

2001. április 16. 16:01

MI6: A brit titkosszolgálatok már nem csak ügynököket, hanem számítógépeket is veszítenek

[Reuters] Nem mindenkinek teltek kellemesen az ünnepek, és valószínűleg így van ezzel az a brit hivatalos személy is, aki titkosszolgálati információkat tartalmazó laptop számítógépét felejtette egy taxi hátsó ülésén. A Brit Védelmi Minisztérium tulajdonát képező gép feltételezhetően új fegyver-rendszerekről tartalmaz alapvető fontosságú adatokat, amely így illetéktelen kezekbe kerülhet. A kínos incidenst egyelőre sem a minisztérium, sem a rendőrség nem kívánta kommentálni.

[Reuters] Nem mindenkinek teltek kellemesen az ünnepek, és valószínűleg így van ezzel az a brit hivatalos személy is, aki titkosszolgálati információkat tartalmazó laptop számítógépét felejtette egy taxi hátsó ülésén.

A Brit Védelmi Minisztérium tulajdonát képező gép feltételezhetően új fegyver-rendszerekről tartalmaz alapvető fontosságú adatokat, amely így illetéktelen kezekbe kerülhet. A kínos incidenst egyelőre sem a minisztérium, sem a rendőrség nem kívánta kommentálni.

Fura módon nem ez az első eset, amikor nemzetbiztonsági titkokat tartalmazó számítógép tűnik el az Egyesült Királyságban. Tavaly március környékén az angol belügyi titkosszolgálat, az MI5 egyik ügynöke hasonlóan járt. Ami talán még kínosabb, hogy a hírhedt MI6, a külügyi ügyekkel foglalkozó kormányhivatal szintén titkos információkat tartalmazó számítógépet veszített el.

Az MI5 ügynökét akkor az IRA-val kapcsolatos információktól szabadították meg egy londoni vasútállomáson. Még az 1991-es Öböl Háború előtt a brit légierő egyik tisztjének törték fel a kocsiját, és a hadműveletekkel kapcsolatos terveket tartalmazó gépét lovasítottak meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról