Szerző: tm

2001. április 14. 01:34

PlayStation2 és a japánok: netre mennek

[TechNews] A kaliforniai Planetweb szoftvergyártó cég szerdán bejelentette, hogy együttműködve a japán Ergosoft vállalattal, elkészültek új, PS2 platformra szánt Egbrowser nevű szoftverükkel. A japán PlayStation2 tulajdonosok hamarosan küldhetnek e-mailt, vagy akár letölthetnek weboldalakat is a program és egy megfelelő PS2 modem segítségével. Ken Soohoo , a Planetweb elnöke elmondta, hogy az Egbrowser t akár önállóan, vagy modemmel együtt, szabványos PS2 lemezformátumon szállítva lehet majd megvásárolni. Hasonlóan a meglévő PS2 szoftverekhez, az Egbrowser lemezről futtatható, és memóriakártyára menti például az ISP beállításaihoz szükséges adatokat. A program, együttműködve a konzol USB portjára kapcsolódó modemekkel a WebTV-stílusú böngészésen, e-mail küldésen kívül támogatja majd a játékok online szolgáltatásait is.

[TechNews] A kaliforniai Planetweb szoftvergyártó cég szerdán bejelentette, hogy együttműködve a japán Ergosoft vállalattal, elkészültek új, PS2 platformra szánt Egbrowser nevű szoftverükkel. A japán PlayStation2 tulajdonosok hamarosan küldhetnek e-mailt, vagy akár letölthetnek weboldalakat is a program és egy megfelelő PS2 modem segítségével.

Ken Soohoo, a Planetweb elnöke elmondta, hogy az Egbrowsert akár önállóan, vagy modemmel együtt, szabványos PS2 lemezformátumon szállítva lehet majd megvásárolni. Hasonlóan a meglévő PS2 szoftverekhez, az Egbrowser lemezről futtatható, és memóriakártyára menti például az ISP beállításaihoz szükséges adatokat. A program, együttműködve a konzol USB portjára kapcsolódó modemekkel a WebTV-stílusú böngészésen, e-mail küldésen kívül támogatja majd a játékok online szolgáltatásait is.

Az internetes kapcsolat lehetősége kritikus pontjává válhat a Sony, a konkurens Nintendo és a Microsoft csodafegyvere, az Xbox között dúló harcnak. A Microsoft broadband internet-elérésre képes ethernet csatolóval szállítja az Xboxot, ráadásul a múlt hónapban megállapodást írt alá a japán NTT telekommunikációs céggel. Az NTT számos online szolgáltatást kínál majd az Xbox mellé.

A Nintendo új GameCube konzolja is gyárilag támogatja a broadband internetezést.

Az Egbrowser amerikai vagy európai verziójának fejlesztéséről kizárólag a PS2 termékek jogait birtokló Sony cég hozhat döntést.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról