Szerző: tm

2001. április 12. 22:55

Szorítóban az MP3, a Microsoft is ringbe száll

[Reuters] A Microsoft és a seattle-i központú RealNetworks Inc. arra buzdítja a felhasználókat, hogy a népszerű MP3 helyett a szerzői jogokat is tiszteletben tartó formátumot használjanak.

[Reuters] A Microsoft és a seattle-i központú RealNetworks Inc. arra buzdítja a felhasználókat, hogy a népszerű MP3 helyett a szerzői jogokat is tiszteletben tartó formátumot használjanak. A zeneipar támogatását élvező technológiai cégek a zeneminőség javításával igyekeznek ösztönözni az alternatív megoldások használatát. Az új technológia egyébként megnehezíti a jogvédett dalok továbbadását.

A Microsoft tervei szerint, következő generációs XP operációs rendszerének beépített szoftverével csak gyengébb minőségben lehet MP3-as zenei felvételeket készíteni, ellenben a Microsoft saját, Windows Media Audio formátumának használata tisztább hangkép mellett kisebb tárolókapacítást igényel majd.

Az AT&T Corp., Dolby Laboratories Inc., Sony Corp. és a német Fraunhofer Institut Integrierte Schaltungen cégek által létrehozott új Advanced Audio Codec technológián alapuló formátum szintén népszerű lehet a későbbiekben.

Érdemes megemlíteni, hogy a lemezgyártók által állandó támadás alatt tartott, tartalmi szűrésre kötelezett Napster is MP3 formátumban kínál ingyenes letötlési lehetőséget a zenekedvelők számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról