Szerző: Barna József

2001. április 10. 03:48

10 év börtön illegális Microsoft szoftverekért

[ZDNet] Három szoftverkalózt ítéltek el összesen tíz évre illegális Microsoft-programok terjesztéséért egy londoni bíróságon. A rendőrség feltételezései szerint az elkövetők több százezer hamis programot adtak el az Egyesült Királyságban, többmillió fontos kárt okozva tettükkel.

[ZDNet] Három szoftverkalózt ítéltek el összesen tíz évre illegális Microsoft-programok terjesztéséért egy londoni bíróságon. A rendőrség feltételezései szerint az elkövetők több százezer hamis programot adtak el az Egyesült Királyságban, többmillió fontos kárt okozva tettükkel. Emlékezetes, hogy a Microsoft nemrég hirdette meg globális szoftverkalózkodás elleni harcát, melyet a helyi hatóságokkal együttműködve szervez. Julia Phillpot, a Microsoft kalózkodás elleni részlegének angliai vezetője elmondta, hogy az illegális szoftverek terjesztése évente többmillió fontos veszteséget okoz a cégnek, de az igazi áldozatok a felhasználók.

2000 januárja óta a Microsoft 12 millió fontot költött keresetekre és szoftverkalózok ügyében folytatott bírósági tárgyalásokra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról