:

Szerző: Bőle György

2001. április 9. 05:44

Az Iwill ma kezdi el szállítani a világ első DDR memóriát és akár két Pentium III processzort is támogató alaplapját

Közel 3 hónappal a formális bejelentés után az Iwill ma kezdi el szállítani DVD266-R jelű alaplapját, amely a világon elsőként támogatja együttesen a DDR memóriákat és a duál-processzoros kialakítást a Pentium III processzorok számára.

Közel 3 hónappal a formális bejelentés után az Iwill ma kezdi el szállítani DVD266-R jelű alaplapját, amely a világon elsőként támogatja együttesen a DDR memóriákat és a duál-processzoros kialakítást a Pentium III processzorok számára.


Iwill DVD266-R

Az Iwill DVD266-R alaplap a VIA Apollo Pro266 chipsetre épül, fogadja az Intel Pentium III és Celeron processzorait, ugyanakkor a kétprocesszoros kiépítést csupán a Pentium III esetében támogatja.

A gyártó a termékkel főképpen a szerver és workstation piacot kívánja megcélozni, így nem véletlen, hogy legfeljebb 4 Gbyte PC2100-as DDR SDRAM telepíthető az alaplap 4 DIMM slotjába. Ezenkívül természetesen minden extra feature megtalálható az alaplapon, kezdve az ATA/100 IDE RAID vezérlőtől a 4.1 csatornás integrált hangvezérlőig.

A túlhajtóknak sem kell csalódniuk az alaplapban, a számukra kifejlesztett "Microstepping" technológia révén a front side bus 1 MHz-es lépésekben állítható 66 és 200 MHz között, ráadásul a gyártó az alaplaphoz 2 darab TaiSol CPU coolert is mellékel.

Az Iwill DVD266-R alaplapról az elmúlt napokban számos teszt látott napvilágot a nagyobb külföldi hardveres oldalakon (Anandtech, Xbit Labs), amelyek alapvetően elismerően nyilatkoztak eme - egyelőre - kuriózumszámba menő termékről. Hozzátévén, hogy a DDR memóriák által hozott 5-10 százalékos teljesítménytöbblet nem indokolja a jelenleg használatos SDRAM-os duál Pentium III rendszerek cseréjét, mert a DDR támogatás közel 40 százalékos többletkiadást eredményez a drágább alaplap és memóriák miatt.

Itt jegyezném meg, hogy jelenleg mit sem ér a maximálisan 4 Gbyte DDR memória támogatása, ugyanis a piacon kapható legnagyobb DDR modul pillanatnyilag csupán 256 Mbyte-os, így maximálisan "csak" 1 Gbyte-os memóriakiépítés alkalmazható, szemben az SDRAM-os duál-platformok maximális 4Gbyte-jával.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.