Szerző: roberto

2001. április 7. 14:55

Megjelent a W3C új HTML-tervezete, az XHTML 1.1

[ W3C ] A most megjelent új ajánlástervezet fogja majd felváltani a jelenlegi HTML-ajánlást, az XHTML 1.0-t. Az XHTML 1.1-es verziójában jelentős változások történtek, az eddig kerülendőként (deprecated) definiált elemek például nem lesznek a DTD (Document Type Definition) részei. A cél egy struktúrában gazdag jelölőnyelv létrehozása, amely a megjelenítést stíluslapokra bízza. Az XHTML 1.1 a szintén csak

[W3C] A most megjelent új ajánlástervezet fogja majd felváltani a jelenlegi HTML-ajánlást, az XHTML 1.0-t. Az XHTML 1.1-es verziójában jelentős változások történtek, az eddig kerülendőként (deprecated) definiált elemek például nem lesznek a DTD (Document Type Definition) részei. A cél egy struktúrában gazdag jelölőnyelv létrehozása, amely a megjelenítést stíluslapokra bízza. Az XHTML 1.1 a szintén csak tervezetként létező XHTMLMOD moduláris alapjaira épít. A tervezettel kapcsolatos kommentárokat május hetedikéig lehet eljuttatni a W3C-hez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról