Szerző: Vörös Péter

2001. április 5. 09:08

1998 novembere óta először került 100 milliárd $ alá a Cisco Systems piaci értéke

[Bloomberg] A világ legnagyobb számítógépes hálózati berendezés gyártója tőzsdei cégként a legnehezebb negyedéve elé néz és bekövetkezett az, amit tavaly tavasszal talán senki sem gondolt volna: a cég piaci értéke 1998. óta először 100 milliárd $ alá esett vissza. A Cisco részvényárfolyama 6 centtel 13,69$-ra esett vissza, ez 2,5 éve a legalacsonyabb érték, a cég piaci értéke immár "mindössze" 99,6 milliárd $. Idén összesen 64%-kal esett vissza a Cisco részvényárfolyama.

2000. március 27-én érte el a csúcspontot a cég, akkor a piaci érték 555,4 milliárd $ volt - amivel a cég világelső volt ebből a szempontból, megelőzve a Microsoft-ot és a General Electric-et. Azóta szinte folyamatos volt a csökkenés, aminek fő oka az újonnan alapított telefontársaságok hanyatlása, a már jó ideje működő telefontársaságok csökkent megrendelései és a gyengülő amerikai gazdaság.

Az 1984-ben alapított, San Jose (Kalifornia) központú Cisco jelenleg a 28. helyen áll piaci érték alapján, olyan cégek is megelőzik, mint az Intel, a Johnson & Johnson és az American International Group. A Microsoft még mindig a lista második helyén áll 277,1 milliárd $-ral, dacára annak, hogy az elmúlt egy évben 41%-kal csökkent a részvényárfolyam. A világ első számú cége piaci érték alapján a General Electric, jelenleg 393,3 milliárd $-ral.

A Cisco elveszítette a legértékesebb telekommunikációs berendezés gyártó címet, mivel a Nokia piaci értéke 106,4 milliárd $.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.