Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 5. 00:15

A Micron Technology termelésében év végére már akár 30 százalékos súlyt kaphat a DDR SDRAM

A Micron Technology, Inc. ma bejelentette, hogy jelentősen növeli a DDR SDRAM memóriachipek és -modulok gyártási mennyiségét.

HIRDETÉS

A Micron Technology, Inc. ma bejelentette, hogy jelentősen növeli a DDR SDRAM memóriachipek és -modulok gyártási mennyiségét.

A fogyasztói igények alapján a Micron a DDR SDRAM gyors elterjedését prognosztizálja és ezért az év hátralevő részében lényegesen több DDR SDRAM chipet és memóriamodult kíván gyártani. A negyedik naptári negyedévben a DDR SDRAM alkatrészek akár a Micron által gyártott DRAM alkatrészek 30 százalékát is kitehetik.

"A jelenlegi előrejelzések szerint a DDR SDRAM iránti igény 2001-ben és később is növekedni fog. A vásárlók asztali és mobil számítógépekben, szerverekben, grafikus termékekben és fogyasztói termékekben is alkalmazzák, ezért a DDR SDRAM tűnik a jövő nagyvolumenű termékének. A Micron vezető a DDR SDRAM adaptálásában, és szeretnénk vezető szerepet elérni ennek a kedvező árú és nagy teljesítményű megoldásnak a nagy mennyiségű sorozatgyártásában is" - mondta a Micron marketing elnöke, Jeff Mailloux.

Az ipari elemzők is a DDR SDRAM iránti kereslet növekedését jósolják. A Semico Research szerint a DDR SDRAM modulokból idén nagyjából 400 millió darabot adnak el, amely 2002-re megduplázódik. Az elemző cég úgy látja, hogy a következő öt évben a DDR SDRAM gyártás folyamatosan növekedni fog.

a címlapról