:

Szerző: Vörös Péter

2001. április 4. 10:20

A Sybase profit-figyelmeztetést tett közzé

Az üzleti szoftvereket gyártó Sybase tegnap bejelentette, hogy az első pénzügyi negyedéves profitja részvényenként 23-26 cent, míg a forgalom 227-231 millió $ között lesz. A március 31-ével záruló első pénzügyi negyedévben a First Call által reprezentált elemzők részvényenként 28 centes profitra számítottak. A forgalmat illetően a Merrill Lynch elemzői 253,2 millió $-t vártak.

John Chen, a cég elnök-vezérigazgatója szerint az észak-amerikai eladások lelassulása a cég összes termékcsaládját érintette, beleértve az adatbáziskezelő szoftvereket és az e-business szoftvereket. Chen szerint e jelenség mögött egyértelműen az amerikai gazdaság gyengélkedése áll.

Chen elmondta, hogy az európai és az ázsiai eladások továbbra is erősek maradtak. A cégnél jelenleg befagyasztották az új alkalmazottak felvételét és másféleképpen is igyekeznek csökkenteni a költségeket, pl. az utazási költségek lefaragásával.

Chen azt is elmondta, hogy a New Era of Networks üzleti szoftvergyártó cég akvizíciója pár héten belül befejeződik.

A Sybase a negyedéves eredményeket április 19-én teszi közzé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.