Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 2. 12:35

A Quantum bejelentette, hogy elhagyja a merevlemez-piacot

21 éves működés után a Quantum pénteken bejelentette, hogy formálisan kivonul a merevlemez-piacról, és a vállalati tárolóegység üzletágára koncentrál.

21 éves működés után a Quantum pénteken bejelentette, hogy formálisan kivonul a merevlemez-piacról, és a vállalati tárolóegység üzletágára koncentrál.

A merevlemez-üzletágat a Quantum még októberben adta el a Maxtornak, amely a vételárat 1,3 millió dollár értékű részvényben egyenlítette ki.

A Quantumnak jelenleg 3000 alkalmazottja van. A vállalat törekvései szerint hamarosan olyan tárolóegységeket értékesítő céggé válnak, amely nagyvállalatok számára értékesít komplett adattárolási megoldásokat. A Quantum vezérigazgatója szerint tervezik olyan cégek megvásárlását, amelyek nagy tapasztalatokkal rendelkeznek adattároló hardverek és szoftverek területén is.

A Quantum tavalyi 1,4 milliárd dolláros bevételének egyharmada származott olyan termékekhez kapcsolt szolgáltatásokból, mint a szaktanácsadás vagy rendszer telepítés. A Quantum vezérigazgatójának várakozásai szerint idén a szolgáltatás-üzletág bevételei adják majd a cég egész bevételének 50 százalékát.

A végfelhasználók számára ez annyit jelent, hogy a jövőben nem készül Quantum márkajelzéssel ellátott merevlemez. Ha ellátogatunk a Quantum Corporation weboldalára, a termékek között sem találunk már merevlemezeket, csak vállalati tárolóegységeket és szalagos adatarchiváló berendezéseket.

[Enolagay] Mindez erősen emlékeztet arra az esetre, mikor pár évvel ezelőtt a Seagate felvásárolta a haldokló Connert, majd Seagate Cabo néven piacra dobta a Conner megmaradt raktárkészleteit. Remélem nem kell attól tartanunk, hogy a piacot elárasztják Maxtor márkajelzésű, kétes minőségű Quantum winchesterek...

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról