:

Szerző: Vörös Péter

2001. április 2. 00:21

Befejeződött a Xerox részesedésének részleges eladása a Fuji Xeroxban

[CNET] A Xerox pénteken jelentette be azt, hogy befejeződött a japán Fuji Photo Filmmel közös vállalatában, a Fuji Xeroxban lévő részesedésének részleges eladása: a most lezárult tranzakció révén a Fuji Photo részesedése a közös vállalatban 50%-ról 75%-ra nőtt, míg a Xeroxé 50%-ról 25%-ra csökkent - cserébe a Xerox 1,3 milliárd $-t kapott. A Xeroxnak jelentős jogai maradnak kisebbségi részvényesként is valamint a Xerox ill. a Fuji Xerox között kötött összes termék ill. technológiai megállapodás továbbra is érvényben marad.

A 39 éves közös vállalat a felmérések szerint Japán harmadik legnagyobb fénymásoló gyártója, 20%-os piaci részesedéssel. A Xerox számára igen fontos volt a készpénzes ügylet, mivel így a cég túl tudja tenni magát a jelenlegi likviditási gondjain és a tavaly októberben meghirdetett megújulási programra tud összpontosítani. A Xerox tavaly októberben azt ígérte, hogy az idén 2 milliárd $-hoz fog jutni különféle aktívák eladása révén, ezenkívül 1 milliárd $-os költségcsökkentést helyezett kilátásba a cég.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.