Szerző: Vörös Péter

2001. március 28. 10:27

A Nokia átszervezi Broadband üzletágát, a cég megválik 3-400 alkalmazottól

[CNET, TechWeb] A Nokia kedden bejelentette, hogy hálózati részlegében 3-400 alkalmazottól fognak megválni. A cél a nagy sebességű Internet broadband rendszerek üzletág "karcsúsítása". A Nokia bejelentette, hogy a divíziót két részlegre osztják annak érdekében, hogy jobban kielégítsék az ügyfelek igényeit. Az új részlegek neve: Broadband Access (szélessávú hozzáférés) és Narrowband Access (keskeny sávú hozzáférés). A lépésre a technológiai fejlődés és az amerikai piacon tapasztalható kemény verseny miatt volt szükség. A Nokia bejelentése szerint a létszámcsökkentés főleg a kutatás-fejlesztési állományt fogja érinteni - a cég mindenesetre segítséget kíván nyújtani ezen alkalmazottak álláshoz jutásához a Nokia-n belül ill. kívül. Az új struktúra a második negyedévtől lép érvénybe.

Március 13-án azt közölte a Nokia, hogy eladja két hálózati gyártóüzemét az SCI Systems-nek és 1.250 alkalmazottól válik meg. A Nokia Networks a cég mobiltelefon divíziója mellett eddig csak másodlagos szerepet kapott, de a Nokia agresszív növekedési ütemet tűzött ki célul a divízió számára - a múlt héten úgy nyilatkozott a Nokia, hogy a harmadik generációs hálózatok terén piacvezető lehet a Nokia Networks.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról