:

Szerző: Vörös Péter

2001. március 27. 01:52

A fiatal japán mobiltelefonos Internet felhasználók fele elégedetlen a szolgáltatással

A Japan Gartner Group piackutató cég felmérése szerint a 20-as, 30-as éveikben járó mobiltelefonos Internetezők fele elégedetlen az Internet böngészés ezen formájával. A tanulmány következtetéseinek dacára Japánban immár 30 millió mobil Internet felhasználó van, ezzel a felkelő nap országa vezető helyen áll a mobil Internet hozzáférés terén.

A Gartner szerint két ok miatt elégedetlenek a felhasználók: a megfelelő tartalom és az egyszerű felhasználhatóság hiánya. A harmadik generációs (3G) mobil technológia a tartalom kérdését valószínűleg meg fogja oldani, mivel azzal már nagy sebességű Internet hozzáférésre lesz lehetőség, ami módot ad akár videó vagy CD-minőségű zene letöltésére is.

A Gartner Dataquest helyi leányvállalata által készített felmérés szerint a megkérdezettek 35,7%-a lenne hajlandó lecserélni jelenlegi PDA-ját, ha lenne megfelelő drótnélküli alternatíva. Számos Net-kész PDA kerül piacra Japánban tavasszal, ezek jelentős konkurenciát jelenthetnek a Net-kész mobiltelefonoknak, mivel kijelzőjük nagyobb és használatuk is egyszerűbb.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.