Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 26. 15:13

A Xircom Bluetooth termékekkel lép piacra

[Mmd] Az Intel leányvállalataként, valamint a mobil információ-hozzáférési megoldások vezető szállítójaként ismert Xircom a CTIA Wireless 2001 kiállítás keretében a mai napon több Bluetooth terméket is bemutatott az

[Mmd] Az Intel leányvállalataként, valamint a mobil információ-hozzáférési megoldások vezető szállítójaként ismert Xircom a CTIA Wireless 2001 kiállítás keretében a mai napon több Bluetooth terméket is bemutatott az érdeklődőknek. Az új hozzáférési termékek az adatok vezeték nélküli szinkronizálását teszik lehetővé a PAN-hálózatokon belül működő eszközök között.

A Xircom meglévő termékcsaládjai keretében számos Bluetooth-alapú hozzáférési megoldással - például a RealPort2 integrált PC-kártyával és a CreditCard PC-kártyával - kívánja kielégíteni a mobil felhasználói csoportok igényeit. Tervei szerint még ebben az évben megjelenik a Handspring Visor márkanevű kézi eszközéhez kidolgozott USB-csatlakozós modellel és a SpringPort modullal.

"A mobil információ-hozzáférési piacon szerzett átfogó szakértelmére támaszkodva, a Xircom az elsők között kínál ügyfeleinek Bluetooth technológián alapuló megoldásokat" - nyilatkozta Sharon Bosse, a Xircom nemzetközi Bluetooth termékmenedzsere. "Termékeink jelentős mértékben megkönnyítik a mobil felhasználók életét, hiszen vezetékes összeköttetés nélkül gondoskodnak a Bluetooth-alapú eszközök közötti információtovábbítás szinkronizálásáról."

A Xircom Bluetooth-termékcsaládja 10 méteres távolságon belül megbízható adatátvitelt garantál a különféle berendezések között, és ezzel csökkenti a mobil eszközök összekapcsolódásához és szinkronizálásához szükséges időt. A Xircom Bluetooth hozzáférési termékeivel a mobil szakemberek az irodából, utazás közben és otthonról egyaránt hozzáférhető, vezeték nélküli PAN-hálózatot hozhatnak létre. Az adott PAN-munkakörnyezethez tartozó noteszgépek, kézi eszközök és mobiltelefonok által kibocsátott rövid hatótávolságú rádiójelek összeköttetést teremtenek a Bluetooth eszközök között, amelyek így vezetékek közbeiktatása nélkül képesek biztosítani a zökkenőmentes és szinkronizált információcserét.

A mobil felhasználók noteszgép és Bluetooth-alapú mobiltelefon segítségével, tér- és időbeli korlátok, valamint vezetékek közbeiktatása nélkül csatlakozhatnak vállalati hálózatukra vagy az internetre. Mivel PAN-hálózatuk mindenhova elkíséri őket, bárhol képesek állományok továbbítása céljából asztali PC-hez, illetve vezeték nélküli nyomtatóhoz csatlakozni. A Xircom Bluetooth megoldásainál jelszavas felhasználó-hitelesítés, frekvenciaugrásos technológia és 128-bites adatkódolási eljárás gondoskodik az eszközök közötti biztonságos információ-átvitelről.

A Xircom Bluetooth termékei tovább bővítik a cég díjnyertes mobil hozzáférési megoldásainak körét. A termékek kiskereskedők, értéknövelt megoldásokat kínáló viszonteladók (value-added resellers - VAR) és rendszerintegrátorok közvetítésével kerülnek forgalomba, illetve a Shop XircomSM címen online módon is megrendelhetők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról