:

Szerző: sammer

2001. március 22. 05:15

Leállítják az Ultima Worlds Online: Origin fejlesztését, jelentette be az EA és az Origin Systems

Nem várt kellemetlen hír következik azoknak, akik az Ultima Worlds Online: Origin-t (UO2) várták, ugyanis a játékért felelős Electronic Arts és Origin Systems bejelentették, hogy félbeszakítják a fejlesztését. A következő szöveg, a hivatalos oldalon megjelent bejelentés:

"Az Electronic Arts és az Origin Systems bejelentették, hogy növelik az Ultima Online fejlesztésébe fektetett erőforrásokat, és leállítják az UWO: ORIGIN (UO2) fejlesztését. Az indok egyszerű, ahelyett, hogy egy olyan UWO: ORIGIN játékot fejlesztenénk, ami hasonló világa miatt konkurálna az UO-val, átcsoportosítjuk az emberi erőforrásokat, hogy a 230 000 hűséges Ultima Online előfizető érdekében ennek a játéknak fejlesszük a tulajdonságait. A közeljövőben, és a jövő héten megjelenő Ultima Online: Third Dawn játékban új területeket fedezhetnek fel a játékosok, és új teremtményekkel találkozhatnak abban a világban, ami folyamatosan fejlődik az Ultima Online-on belül."


Kép egy soha meg nem jelenő játékból

Nem csak a játékos közösséget sokkolta ez a bejelentés, az UO2-n dolgozó fejlesztőket is váratlanul érte a hír, hogy kidobhatják a munkájukat, és néhány komolyabb változtatás fogja érni őket. Az UO2 team fejlesztői közül néhányan a nagy UO Live team-ben dolgozhatnak tovább, a többieket pedig elbocsátják. Egyenlőre még nem tudni, összesen hány embert rúgnak ki, de a becslések szerint a változtatás az egész céget nézve (Electronic Arts) 80-150 dolgozót fog negatívan érinteni.

Az Origin PR megbízottja, Dave Swofford megerősítette, hogy az UO2 csapat nagy része az UO Live projektben fog tovább dolgozni, és ott fogja folytatni a régebbi játék kiegészítését és foltozgatását, hogy az Origin és az EA biztos lehessen a több, mint 230 000 előfizetőjének támogatásában. Swofford elmondta, hogy sajnálja a történteket, de nincs értelme olyan játékot fejleszteni, ami a már meglévő, és nagyon sikeres termékkel kelne versenyre. Március 27-én fog megjelenni az Ultima Online harmadik kereskedelmi kiegészítője, az UO: Third Dawn. Ezután az Origin a hibák javításán és az új elemek beépítésén fog dolgozni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.