Szerző: Vörös Péter

2001. március 20. 01:18

A NEC és a Thomson egyesíti lapos plazmakijelzős részlegeit

A NEC és a Thomson Multimedia bejelentette, azt tervezik, hogy egyesítik lapos plazmakijelzős részlegeiket egy 50-50%-os közös vállalatban. Először a két cég egy közös kutatás-fejlesztési programot indít el júniusig a következő generációs plazma-modellekkel kapcsolatban. A jelenlegi plazmakijelzőket közösen fogja birtokolni a NEC és a Thomson.

Külső felek részére a Thomson fogja licencelni a felek által birtokolt szabadalmakat. A két cég elkezd dolgozni azon az üzleti terven, amely arról szól, hogy felállítják az új közös vállalatot, amelyhez a kutatás-fejlesztés, a gyártás és az értékesítés fog tartozni.

A múlt héten hasonló jellegű egyesülés történt a lapos-kijelző iparban: a tajvani Acer Display Technology és a szintén tajvani Unipac Optoelectronics egyesüléséről történt meg a bejelentés múlt hét kedden.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról