Szerző: Vörös Péter

2001. március 6. 01:07

2000-ben Tajvan lett a világ második legnagyobb chipgyártó-berendezés piaca, leelőzve Japánt

A Semiconductor Equipment and Materials International kereskedelmi csoport jelentése szerint tavaly Tajvan leelőzte Japánt a chipgyártáshoz szükséges berendezések piacán. A tajvani kereslet a chipgyártó-berendezések iránt az olyan cégektől származik leginkább, mint a világ két legnagyobb szerződéses chipgyártója, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) és a United Microelectronics. E két cég közel megkétszerezte termelési kapacitását a tavalyi év során ahhoz, hogy ki tudják elégíteni az olyan vevők megnőtt megrendeléseit, mint a Motorola és a Toshiba.

A világ első számú chipgyártó-berendezés piaca továbbra is az Egyesült Államok, ahol az eladások 77%-kal 13,15 milliárd $-ra emelkedtek az előző évhez képest. A tajvani eladások 9,42 milliárd $-t tettek ki (több, mint 100%-os növekedés), míg a japán piac 9,22 milliárd $-os volt (67%-os növekedés).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról