:

Szerző: Barna József

2001. március 2. 01:47

Vezetékes és vezeték nélküli klienseket támogató hálózatok következő generációi az Intel szerint

[Mmd] Az Intel két felsővezetője ma közös vitaindító előadás

[Mmd] Az Intel két felsővezetője ma közös vitaindító előadás keretében mutatta be azt az új stratégiát, amellyel vállalatuk a vezetékes és vezeték nélküli kliensek következő generációját támogató, új alkalmazások és szolgáltatások tömeges megjelenését kívánja ösztönözni.

Az Intel két közelmúltban kifejlesztett, alapvető fontosságú szilícium-architektúrája a beszédcélú és adatátviteli hálózatok konvergenciája nyomán előállt lehetőségeket kiaknázó új kommunikációs berendezések és vezeték nélküli kliens-eszközök mielőbbi bevezetését segíti elő. Az Intel Internet Exchange Architecture (IXA) a következő generációs hálózatok fejlett hálózati infrastruktúra iránti igényeit elégíti ki, az Intel Personal Internet Client Architecture (Intel PCA) pedig a vezeték nélküli kliensek új generációira történő átállás idejét hivatott lerövidíteni.

"A vezeték nélküli távközlési és hálózattechnikai piac számos szereplője az Inteltől szerzi be kommunikációs célú szilícium-technológiáit. Vállalatunk szakértelme és széles termékskálája szilárd hátteret biztosít az új generációs hálózatok kifejlesztését célzó, átfogó stratégia eredményes megalapozásához" - nyilatkozta Ron Smith, az Intel vezeték nélküli számítástechnikai és kommunikációs megoldásokért felelős csoportjának elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. "A piacon egyre népszerűbb és elfogadottabb Intel IXA és Intel PCA architektúrák biztos sarokkövei lehetnek az ilyen törekvéseknek."

A vitaindító előadás során Mark Christensen, az Intel hálózati kommunikációs csoportjának elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója, bemutatta a világ első, személyi számítógépekhez és kiszolgálókhoz kifejlesztett, egylapkás Gigabit Ethernet megoldását. A postabélyeg nagyságú új chip több mint 50 százalékkal kisebb és feleannyi áramot fogyaszt, mint a Gigabit Ethernet-vezérlők előző nemzedékének tagjai.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.