:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 22. 08:23

Az Intuit a vártnál jobb eredményekkel zárta legutóbbi negyedévét

[TechWeb, Yahoo Finance] A jó eredmények mögött álló fő ok az amerikai adófizetési szezon erős beindulása (ld. heti PC Data szoftvereladási statisztikáinkat). A cég második pénzügyi negyedévét 104,2 millió $-os (részvényenként 48 centes) nyereséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért 91,4 millió $-ral (részvényenként 44 centtel). Az elemzők előzetes (First Call/Thomson Financial) várakozása részvényenként 45 cent volt.

Az Intuit forgalmának döntő részét az adózási időszakban realizálja és a második és a harmadik negyedévben könyveli le. A második pénzügyi negyedéves forgalom 457,6 millió $ volt, ez 8%-os növekedés a tavalyi 425,5 millió $-ral szemben.

A szakértők szerint különösen annak fényében jók a cég eredményei, hogy a QuickBooks számviteli szoftver viszonylag kevesebb forgalmat hoz a vártnál. Az Intuit szerint e mögött az áll, hogy sok vevő megmarad a szoftver korábbi verziója mellett - szemben a tavalyi évvel, amikor a 2000. évre történő átállás miatt sokkal többen vették meg az akkori upgrade-et.

A vártnál jobb eredmények ellenére a cég továbbra is 205-213 millió $-os nettó nyereséget vár a mostani pénzügyi évére, míg a forgalom várhatóan 1,32-1,34 milliárd $ között lesz - bár Steve Bennett, a cég elnök-vezérigazgatója szerint ez utóbbi sávnak inkább az alsó része lesz reális.

Az 'asztali' adó programokból az eladás volumene nagyjából azonos volt a tavalyi évben elérttel, dacára annak, hogy a rivális H&R Block agresszív árpolitikát folytat. A Web-alapú adó termékeknél a cég 50%-kal emelte az elkészítési árakat, mégis mind a volumenben, mind az értékben vett növekedést jelentős volt.

A Mountain View (Kalifornia) központú cég adatai szerint február 14-ig 780 ezren adták be szövetségi adóbevallásukat a Quicken TurboTax for the Web használatával - ez több, mint kétszer akkora, mint a tavalyi hasonló időszak adata. Az elektronikus alapú adóbevallások száma több, mint kétszeresére nőtt: február 10-ig több, mint 3 millió szövetségi ill. állami adóbevallást készítettek el így.

A cég részvényárfolyama tegnap 5,13 $-ral (15,68%-kal) 37,81$-ra emelkedett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.