Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 21. 14:41

Az Apple megkezdte 733 MHz-es Power Mac konfigurációinak szállítását

Az Apple ma jelentette be, hogy megkezdte a 733 MHz-es Motorola PowerPC G4+ processzorral szerelt Power Mac csúcskonfigurációinak szállítását.

Az Apple ma jelentette be, hogy megkezdte a 733 MHz-es Motorola PowerPC G4+ processzorral szerelt Power Mac csúcskonfigurációinak szállítását.

A bivalyerős processzor mellett a gépek talán legfontoabb érdekessége a SuperDrive névre keresztelt meghajtó, amely egyaránt írja és olvassa a CD és DVD korongokat, valamint az NVIDIA GeForce2 MX chipes videokártya.

Az Apple az iTunes mp3-tömörítő és CD-író programot valamint az iDVD filmszerkesztő és DVD-író szoftvert mellékeli a 733 MHz-es Power Mac konfigurációihoz.

Az Apple még a januári MacWorld Expo rendezvényen jelentette be ezt a számítógépet, két másik társával együtt, amelyekben szintén NVIDIA chipes videokártya található. A vállalat vezetői szerint a 3,499 dollárba kerülő csúcskonfigurációk iránt egyelőre sokkal nagyobb a kereslet, mint amit ki tudnának elégíteni, és ez valószínűleg egészen nyár elejéig így is marad.

A szállítások kezdete stílszerűen az ezen a héten nyíló MacWorld Expo Tokyo rendezvény előestéjén kezdődnek. A tokiói kiállításon az Apple mindenható ura Steve Jobs valószínű új iMac konfigurációkat mutat be, amelyekben CD-RW meghajtó található.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról