:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 23. 08:23

Az Oracle bejelentette az Oracle VentureNetwork szolgáltatást

[Sajtóközlemény] A technológiai vállalkozók még erős piacokon is gyorsan működő vállalkozássá fejleszthetik ötleteiket az Oracle globális online közösségének segítségével.
Az Oracle Corp., az e-business szoftverek legnagyobb szállítója ma bejelentette az Oracle VentureNetwork létrejöttét, amelyet a feltörekvő technológiai vállalkozók online közössége számára fejlesztett ki. Az Oracle VentureNetwork hozzáférést biztosít a vállalkozóknak egy olyan globális információforráshoz, amely segíti őket ötleteik gyors kidolgozásában és működő üzleti vállalkozásokká való fejlesztésében. Az Oracle VentureNetwork olyan egyedülálló fórumot is biztosít ezen vállalkozók számára, ahol megoszthatják és kicserélhetik ötleteiket, és speciális szolgáltatásokhoz és termékekhez juthatnak hozzá, lehetővé téve, hogy ezek a technológiai és üzleti „látnokok" korlátozott erőforrásaikat még nehéz gazdasági helyzetben és bizonytalan tőzsdei helyzet esetén is üzleti vállalkozásuk építésének és üzemeltetésének szenteljék.

A fenti ajánlatot számos olyan kezdeményezés, pl. az Oracle Launch Box és az Oracle E-Business Studios meghirdetését követően tették közzé, amelyek a feljövőben lévő technológiák fejlődését hivatottak lehetővé tenni. Az Oracle VentureNetwork a negyedik olyan közösség, amely az Oracle Corp kezdeményezésére jött létre. A további virágzó közösségek közé tartozik pl. az Oracle Technology Network (OTN), az Oracle AppsNet és az E-Business Network (EBN).

„Nehéz időkön vannak túl a feljövőben lévő technológiákkal foglalkozó vállalatok. Ez a piaci szegmens a szó szerinti felvirágzástól a szinte kihalásig esett vissza, és most úgy érezzük, hogy ezt a parlagot most ideje megművelnünk és elvetnünk a jövő gyors növekedésű vállalatainak magjait" – mondta Jeremy Burton, az Oracle Corporationnek az egész világért felelős marketingalelnöke. „Az Oracle VentureNetwork bevezetésével a feltörekvő technológiai vállalkozóknak olyan erőforrásokhoz nyújtunk hozzáférést, amelyre szükségük van a kibontakozás és a növekedés érdekében."

Az Oracle VentureNetwork előnyei közé tartozik a befektetői szervezetekhez való diszkrét hozzáférés és a vállalkozók által az Oracle VentureNetwork ingyenes eszközeivel online elkészített üzleti tervek áttekintése. A terv online benyújtása után a befektetők közössége gyorsan áttekintheti a tervet, és válaszolhat arra, így lehetőséget adva a vállalkozóknak, hogy a szükséges visszajelzéshez és tőkéhez hozzájussanak, ami szükséges ahhoz, hogy üzleti vállalkozásukat beindítsák, s egyúttal piacvezető szolgáltatásokhoz vehessenek igénybe a már finanszírozott üzleti vállalkozások felépítése érdekében.

„Mivel azon információtechnológiai befektetők közé tartozunk, amelyek a cégépítés korai szakaszába fektetnek be, az Oracle VentureNetwork számos, egyedülálló lehetőségeket felmutató induló új cégnek kész biztosítani tőkeigényük kielégítését" – jelentette ki Christie Hart, az Oracle VentureNetwork egyik tagjának, a Draper Atlantic vállalkozási szolgáltatásainak igazgatója.

A Draper Atlanticon kívül más vezető kockázatitőke-befektetők (VC-k), inkubátorok, vállalatfelfejlesztő cégek és szolgáltatók is csatlakoztak a világ minden részéből az Oracle VentureNetworkhöz (ld. az ehhez kapcsolódó közleményünket). Az Oracle VentureNetwork az Oracle népszerű, a feltörekvő vállalatokat segítő kísérleti programjának folytatása, amely Európában mutatkozott be a 2000. év tavaszán, és amelynek ma már több mint 3000 részvevője van. A kísérleti program részvevői mostantól hozzáférnek az Oracle VentureNetwork egész világra kiterjedő erőforrásaihoz és szolgáltatásaihoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.