Szerző: Vörös Péter

2000. március 28. 12:02

A Microsoft-perrel kapcsolatos megállapodás esélyei mégsem túl jók …

Thomas Penfield Jackson bíró akár már holnap meghozhatja az ítéletét. Az MS hétvégi ajánlata a hírek szerint nem tűnik elegendőnek: ebben a cég felajánlotta azt, hogy megengedi a PC gyártóknak azt, a hogy versenytársak termékeit tegyék fel PC-ikre (pl. konkurens Internet-böngészők, operációs rendszer, stb.) Egy elismert monopolcég sem mondhatott volna ennél kristálytisztább vallomást … Eddig az MS a Windows/Office/stb. licenszek alacsonyabb díjazásával honorálta a céghez hű PC-gyártókat ill. magasabbak büntette a kevésbé MS-hű vállalatokat. (Az ár-diszkrimináció egyértelmű és súlyos monopólium-vétségnek számít az Egyesült Államokban a múlt század végén született Sherman-törvény óta …)

Thomas Penfield Jackson bíró akár már holnap meghozhatja az ítéletét. Az MS hétvégi ajánlata a hírek szerint nem tűnik elegendőnek: ebben a cég felajánlotta azt, hogy megengedi a PC gyártóknak azt, a hogy versenytársak termékeit tegyék fel PC-ikre (pl. konkurens Internet-böngészők, operációs rendszer, stb.) Egy elismert monopolcég sem mondhatott volna ennél kristálytisztább "vallomást" … Eddig az MS a Windows/Office/stb. licenszek alacsonyabb díjazásával honorálta a céghez hű PC-gyártókat ill. magasabbak büntette a kevésbé MS-hű vállalatokat. (Az ár-diszkrimináció egyértelmű és súlyos monopólium-vétségnek számít az Egyesült Államokban a múlt század végén született Sherman-törvény óta …) Azonban a közelgő bírói ítélet híre talán jobb belátásra téríti az MS-t. (Nem egyszer megtörtént már a hasonló esetekben, hogy szinte a bíróság lépcsőjén, az ítélethirdetés előtti percekben jutnak megállapodásra a felek.) A cég részvényei a hírek hatására több, mint 6$-ral 106$-ra csökkentek. [CNET, TechWeb, Yahoo, ZDNN]

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.