:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 9. 07:48

A Logitech 125 millió $-ért megveszi a Labtec-et

A Logitech International SA megállapodott arról, hogy felvásárolja a szintén PC perifériákat gyártó Labtec Inc.-et. E lépés révén a Logitech erősíti pozícióit a Microsoft és az Intel elleni versenyben. Az ügylet részben készpénzes, részben részvénycserés. A két cég eddig egymás vetélytársa volt a kiskereskedelmi eladásokat illetően, a Microsoft-tal való rivalizálás kiterjed az OEM PC gyártókra is. A 2001. harmadik pénzügyi negyedévben a Logitech 232 millió $-os forgalmának mindössze 20%-át tették ki az OEM eladások. A Labtec továbbra is Vancouver-ben (Washington állam) marad, mint a Logitech 100%-os tulajdonú leányvállalata.

Az USA-ban a Labtec a piacvezető a PC hang-kommunikáció, hangszórók és fogyasztói audió területeken, míg a Logitech jelenléte főleg Európában erős, így jól kiegészíthetik egymást a két cég termékei. A Logitech központja a svájci Romanel-sur-Morges-ban van.

Az egyedüli áldozata a cégfelvásárlásnak a Logitech saját hangszóró termékei, amelyek eddig nem túl sikeresen vették fel a versenyt a Labtec-kel.

A Labtec megvásárlása megnyithatja az utat az MP3 világ felé is a Logitech számára. A Labtec ugyan nem gyárt MP3 lejátszót, de szállít az MP3 kellékeket. Ha ezután a Logitech belép az MP3 lejátszó piacra, akkor olyan riválisokra számíthat, mint pl. a Sonicblue (Rio), a Samsung, a Creative és az Intel.

A Labtec ezenkívül DataPort néven készít cserélhető tárolási eszközöket.

Már az MP3 is elég izgalmasnak hangzik (főként két ilyen neves gyártóval a háttérben), de még izgalmasabb lehet a jövő világa: video chat, voice over IP és voice command.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.