Szerző: Vörös Péter

2001. február 2. 07:54

A Needham & Co. elemzője, Daniel K. Scovel szerint az AMD továbbra is az "erős vételi" kategóriában van

[Bloombergs] A legutóbbi információ az ázsiai alaplapgyártókkal kapcsolatban az, hogy az alaplap kereslet az átlagosnál jobban alakul, bár a kínai újév környékén volt némi lassulás, de az európai kereslet igen jól alakul. Az alaplapgyártók szerint a kereslet főként az AMD processzorokkal kapcsolatban erős, és igen szoros az ellátási helyzet a csúcskategóriájú modelleknél: az 1-1,2 GHz-es Athlon processzoroknál.

Ezenkívül úgy tűnik, hogy az AMD egyelőre nem válaszol az Intel e hét eleji árcsökkentésére és ez még pár hétig várhatóan így lesz. A tajvani chipset gyártó Via pedig úgy tűnik, hogy sikeres a KM133-as grafikus chipset-jével, amely a Duron processzorokkal működik együtt. A jelek szerint a KM133 hajtja a Duron processzorok iránti keresletet (különösen a 750-850 MHz között).

A szakemberek szerint egy időre képes lesz az AMD fenntartani azt a megkülönböztetett szerepet, amelyet kivívott a piacon, dacára a Pentium 4 nyomulásnak és a Rambus DRAM ártámogatásoknak. Ezért a Needham & Co. továbbra is fenntartja "erős vételi" kategóriáját az AMD számára és az egy éves cél immár 24$ helyett 31$.

a címlapról