Szerző: Vörös Péter

2001. január 31. 15:00

A Canon Bluetooth nyomtató adaptert kezd el árulni tavasszal

[BizAsiaTech] A Canon Sales Co., Inc. bejelentette, hogy 2001. tavaszától három olyan terméket for elkezdeni árulni, amelynek révén Laser Shot sorozatú nyomtatói fogják tudni használni a Bluetooth (kábel nélküli kommunikációs) technológiát. Amint az az alábbi képen látható, az adapter a nyomtató párhuzamos portjára van csatlakoztatva.

A nyomtató párhuzamos portjára csatlakoztatandó adaptert, a printer szervert és a LAN kapcsolat hozzáférési pontját OEM gyártóként a svéd Axis Communications AB készíti. A kiskereskedelmi árak: az adapteré 170$, a printer szerveré 427$, míg a LAN hozzáférési ponté 513$. Az egyik világos előnye az Axis Communications féle három terméknek a Bluetooth kompatibilitás, amelyet a dán Digianswer AS meg is erősített. A három Bluetooth termék kompatibilis lesz a Toshiba és az IBM Japan Ltd. laptop PC-ivel, amelyek a Digianswer PCMCIA kártyáját használják.

A három termék adatátviteli sebessége 723 kbps. A printer szerver 100BASE-T interfésszel van felszerelve. A hozzáférési pontnak is 100BASE-T-s az interfésze és ezenkívül VoIP gateway funkciót is nyújt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról