Szerző: Vörös Péter

2001. január 31. 11:41

Az Alcatel csökkenti 2001-es előrejelzéseit, immár "csak" 20-25%-os a várható forgalomnövekedés

[Bloombergs] A francia Alcatel SA, Európa második legnagyobb telefon-berendezés gyártója most azt jelentette be, hogy a korábbi 2001-es 25%-os forgalomnövekedés előrejelzése helyett csak 20-25%-kal fog nőni a cég forgalma, főként az USA vállalatok alacsonyabb kiadásai miatt. A cég negyedik negyedéves nyeresége 26%-kal 426 euróra (395 millió $-ra) nőtt (ez részvényenként 0,36 eurót jelent) - e növekedés mögött a cég optikai és hálózati berendezései iránti keresletnövekedése állt az USA-ban és Európában. Az egy évvel korábbi hasonló negyedévben a nyereség 338 millió euró volt. A negyedéves forgalom 26%-kal 9,69 milliárd euróra nőtt.

1998. óta az Alcatel 16 milliárd $-t költött cégfelvásárlásokra annak érdekében, hogy betörjön a gyors Internet hozzáférési és optikai berendezések piacára és versenyezni tudjon az olyan vállalatokkal, mint pl. az európai piacvezető Ericsson AB. A cég olyan vetélytársai, mint pl. a Lucent Technologies és a JDS Uniphase nemrégiben arról számoltak be, hogy a telekommunikációs cégek alacsonyabb kiadásai érzékenyen érintik őket.

Jean-Pierre Halbron, az Alcatel pénzügyi vezérigazgatója szerint október óta csökkenés tapasztalható, főként az USA-ban. "Jelenleg az USA gazdaság növekedése 0 és a pénzügyi szektor halogatja a telefonműködtető cégek finanszírozását, így azok kevesebbet költenek berendezésekre." - mondta Halbron, aki azt is hozzátette, hogy Európában nem várható lassulás. Az elemzők véleménye szerint a befektetések csökkenése az első félév végéig fog tartani, de azután ismét nőni fognak a kiadások/eladások.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.