Szerző: Vörös Péter

2001. január 31. 10:18

Jó eredményekkel zárta legutóbbi negyedévét a PeopleSoft

[Bloombergs, TechWeb] A cég, amelynek szoftverei segítenek automatizálni a számvitelt, az emberi erőforrásokat ill. az ügyfélkapcsolatokat, negyedik negyedéves eredményei jól sikerültek: a nettó nyereség 44,2 millió $ (részvényenként 14 cent) volt, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért 5,56 millió $-os (részvényenként 2 cent) veszteséggel. A PeopleSoft forgalma 34%-kal, 372,3 millió $-ról 497,8 millió $-ra nőtt, ez jelentősen meghaladta még az elemzők által vár 458 millió $-t is.

Május óta a cég részvényárfolyama megnégyszereződött (ami nem kis dolog mostanában a tőzsdén), mivel az elemzők optimisták voltak a cég zászlóshajójának, a PeopleSoft 8-nak sikerével kapcsolatban - nos a forgalomnövekedési adatok arra utalnak, hogy az elemzők 'jó lóra tettek'. Mivel az eddigi sikerek ellenére még mindig igaz az, hogy a PeopleSoft 8 alkalmazások viszonylag újak, ezért a hosszabb távú kilátások is jónak tűnnek a Wall Street-i elemzők szemében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról