:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 31. 10:05

Az AvantGo a vártnál kisebb veszteséggel zárta legutóbbi negyedévét

[CNET] Az AvantGo kéziszámítógépekhez árul szoftvereket (ld. a Palm népszerű AvantGo Internet szolgáltatását), a cég legutóbbi pénzügyi negyedévében elért veszteség az elemzők által vártnál alacsonyabb lett: a 10,6 millió $-os (részvényenként 35 centes) veszteség ugyan jóval nagyobb, mint a tavalyi év hasonló időszakában elért 2,9 millió $-os (részvényenként 18 centes) veszteség - de az elemzők előzetes várakozásánál (42 cent) így is sokkal jobb lett az eredmény.

A cég forgalma 6,6 millió $-ra nőtt a negyedik negyedévben, ez 526%-os emelkedés a tavalyi hasonló időszak 1 millió $-jához képest és az előző negyedévhez képest is 42%-os növekedést jelent.

Az AvantGo előrejelzései szerint a cég 100%-os forgalom növekedést fog elérni 2001-ben. David Cooper, a cég pénzügyi vezérigazgatója szerint az AvantGo a vártnál két negyedévvel korábban fogja elérni a nyereségességet, mindenféle külső finanszírozás nélkül: ez azt jelenti, hogy a 2003-as név második negyedévére lesz nyereséges a cég.

A negyedik negyedévben jelentős lépéseket tett a cég a vállalati szoftver piacon is: bemutatták az AvantGo Enterprise for Microsoft Exchange-et és számos üzleti együttműködést kötöttek. Az AvantGo múlt héten jelentette be együttműködési megállapodását a Brightpod-dal (ASP - application service provider - alkalmazás-szolgáltató cég), amelynek révén a cég termékei elérhetővé válnak közepes méretű vállalatoknál is, amelyeknél az előfizetés alapú szolgáltatás sokkal elterjedtebb. Tegnap jelentették be az AvantGo és a Research In Motion (RIM) együttműködését (ez utóbbi cég gyártja a BlackBerry nevű kétirányú e-mail pager-t). A két cég bejelentette azt, hogy kábel nélküli adatokat és vállalati alkalmazásokat fognak szállítani a Fortune 1000 vállalatoknak ill. közösen fognak piacra dobni vállalati ügyfeleknek szánt termékeket.

Az AvantGo azt is bejelentette, hogy az AvantGo mobile Internet fogyasztóknak szánt szoftverének több, mint 2 millió regisztrált előfizetője van.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.