Szerző: Vörös Péter

2001. január 31. 09:32

A TiVo eredményei a vártnál jobban sikerültek, a cégnek immár 136.000 előfizetője van

[CNET, ZDNN] A digitális videó felvevők olyan set-top box-ok, amelyekben winchester is van és amelynek révén a felhasználók a winchesterre tudják rögzíteni a programokat. A TiVo, amelynek szolgáltatása és termékei lehetővé teszik TV műsorok digitális rögzítését, a vártnál jobb eredményekkel zárta a negyedik pénzügyi negyedévet: a nettó veszteség 89,2 millió $ volt (részvényenként 2,19$), míg az elemzők várakozása 2,64$ részvényenkénti veszteség volt. A negyedéves bevétel 1,4 millió $ volt. Az egy évvel korábbi hasonló időszakban a cég vesztesége 34,8 millió $ volt (részvényenként 1,03$), míg a forgalom 182.000$ volt.

A digitális videó felvevőket gyártó cég előfizetőinek száma a negyedik negyedévben 73 ezerről 136 ezerre nőtt. Michael Ramsey, a cég elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy a marketingbe fektetett összegeknek köszönhetően a digitális videó felvevők és a TiVo név szinonimává váltak. Ramsey azt is hozzáfűzte, hogy a cég marketing kiadásai csökkenni fognak 2001-ben.

A TiVo legfőbb vetélytársa a ReplayTV novemberben jelentette be azt, hogy megszüntetik a saját gyártású digitális videó felvevők értékesítését és ehelyett a szolgáltatás licencelésére helyezik a hangsúlyt kábel TV cégeknek ill. más a televíziózással kapcsolatos cégeknek. A ReplayTV bejelentése óta a TiVo részvényárfolyama folyamatosan csökkent.

A Multimedia Research Group piackutató cég szerint a set-top box-ok és a digitális szolgáltatások piaca 2004-re több, mint 54 milliárd $ lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról