Szerző: Vörös Péter

2001. január 29. 08:13

A Hewlett-Packard kevesebb, mint 2%-kal csökkenti alkalmazottai számát

[ZDNN] Jelenleg kb. 88500 alkalmazottja van a számítógép- ill. nyomtató gyártó óriáscégnek és a mostani lépés része egy hosszabb távú marketing átszervezésnek. Az elbocsátandó alkalmazottak végleges számát nem határozta meg a cég, de várhatóan 1700 főről lesz szó. Az elbocsátásokat április végéig hajtja végre a HP.

Az egész világon át fogják szervezni a marketing szervezetet, az ezzel kapcsolatos előzetes híreket már egy jó ideje terjeszti a HP. Az elbocsátandó alkalmazottak február közepéig/végéig kapják meg az erről szóló értesítést és lehetőségük lesz arra, hogy a cégen belül más pozícióért jelentkezzenek.

Az elbocsátások nehéz idők közben érik a világ harmadik legnagyobb számítógépgyártóját, amely elmaradt a kitűzött tervektől a negyedik pénzügyi negyedévben és nemrég csökkentette profit és forgalom kilátásait az első negyedévre vonatkozóan, amelyeket február 15-én hoznak nyilvánosságra. Carly Fiorina, a cég elnök-vezérigazgatóasszonya szerint a technológiai szektor egészét érintő gyenge keresletet és az amerikai gazdaság gyengülését okolta a gyengébb eredményekért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról