:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 29. 08:13

A Siemens 1 milliárd $-t fektet be Kínában a következő 5 év folyamán

[AsiaBizTech] A német Siemens elnöke, Heinrich Von Pierer kijelentette, hogy a következő 5 év alatt a cég 1 milliárd $-nyi befektetést fog tenni Kínában, ez az összeg a cég összes ázsiai befektetésének 2/3-a. A Siemens 1993-ban állította fel mobiltelefongyárát Sanghajban, ez a gyár mára 10 millió mobiltelefont képes gyártani évente. Kutatás + fejlesztési tevékenység is folyik itt, valamint GMS mobil telekommunikációs rendszerek és mobiltelefonok gyártása.

Von Pierer szerint Kína a cég harmadik legnagyobb piacává lépett elő Európa és az USA után. A Siemens-nek 45 közösen ill. saját maga által alapított cége van Kínában, ezek összesen 25 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak. Von Pierer azt is elmondta, hogy a Siemens a kínai mobiltelefon piacon a harmadik legnagyobb gyártóvá lépett elő.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.