Szerző: mz

2001. január 25. 18:37

1 GHz-es processzor a Portocom MultiVision hordozható számítógépében

[Portocom] Az új évezredet köszöntve a Portocom egyedülálló újdonságot mutat be: az 1 GHz-es Portocom MultiVision notebookot.

A számítógép további különlegessége az SXGA, 1400 x 1050 képpont felbontású, 15 hüvelykes LCD kijelző. Az új képernyőn 786 432 (XGA) képpont helyett 1 470 000 pont van, ami közel kétszeres gyarapodást jelent. A MultiVisiont ez a képernyő és a nagy teljesítményű processzor minden eddiginél alkalmasabbá teszi az igényes álló és mozgó képek megjelenítésére. A kifogástalan megjelenítést az új Rage Mobility M3 AGP 2x vezérlő és 16 MB SGRAM videomemória garantálja.

A MultiVision sokoldalúan használható más videoeszközökkel együtt is. Képe megjeleníthető az S-video kimeneten keresztül televízión is, és más eszközökből származó képi információk is feldolgozhatók a MultiVision segítségével akár az analóg RCA videobemeneten, akár a digitális IEEE 1394-es porton keresztül. DVD-film természetesen a notebook saját DVD meghajtóján is lejátszható, amelyet a CD-ROM meghajtó helyett lehet a MultiVisionbe illeszteni.

A notebook nagy méretének köszönhetően az új modellen is külön áll a számbillentyűzet, ami meggyorsítja a numerikus adatbevitelt. A MultiVision beépített modemmel és Ethernet modullal is kérhető, így a két PCMCIA foglalat szabadon marad egyéb PC kártyás eszközök számára. A MultiVision mérete és tömege nem változott elődjéhez, a Portocom 8500 modellhez képest: 358 x 280 x 50 mm és 4,2 kg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról